
Oletko valmis ottamaan askeleen kohti vapaampaa hermostoa, jolla on iso merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi?
Hermosto ja aivomme säätelevät ja ohjaavat meidän toimintaa aisteista ajatuksiin ja tunteista toimintaan.
Sensomotoriikka on toiminnallista neurotiedettä, jonka avulla voimme selvittää sinun toiminnalliset ja psykologiset vahvuudet. Ne, mitä luonnostamme omaamme. Kun tunnet itsesi paremmin, se antaa mahdollisuuden mihin vaan.
Haetko elämällEsi suuntaa?
Painitko selittämättömien oireiden kanssa?
Onko ahdistus osa arkeasi?
Haluatko oppia tuntemaan itsesi paremmin?
Miksi minä olen juuri tälläinen?
Jumittaako keho?
SENSOMOTORISEN VALMENNUKSEN HYÖDYT
Tasapainoisempi sinä - mieli ja keho
Eroon jatkuvasta taistele ja pakene tilasta
Palautuminen paremmaksi
Lihasjumit ja kireydet helpommaksi
Parempi itsetuntemus
Sensomotorisessa valmennuksessa tasapainotetaan hermoston tilaa, jotta saisit toimivamman kehon ja mielen. Kun keho liikkuu, mielikin liikkuu.
Valmennuksen avulla puretaan taistele ja pakene tilaa ylläpitävät hermoston turhat liikemallit, primitiivirefleksit, jotka saavat hermoston epätasapainotilaan. Tällä on suuri merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin mielenhaasteista, kehon kipuihin ja lihaskireyksiin asti.
Kun vapautamme hermostosi toimimaan oikein, saat lisää energiaa, keveyttä ja tasapainoa elämään. Sen avulla sisäinen turva, luottamus ja rauha kasvaa. Valmennuksessa kartoitetaan sinun yksilöllinen hermostosi tapa toimia, jonka avulla kehität myös itsetuntemustasi. Vapaa hermosto tarvitsee myös asennot, joten tällä on suuri merkitys kokonaisuuteen.
Valmennukset
-
REFLEX RESET - SENSOMOTORISEN VALMENNUKSEN ALKUKARTOITUS
Alkukartoituksessa kartoitetaan hermoston tilaa yleisesti haastattelulla sekä testeillä ja lopuksi kartoitetaan yleiset primitiivirefleksit. Primitiivirefleksit ovat kehomme turhia liikemalleja, jotka voivat aiheuttaa hermostoon monenlaisia erilaisia haasteita ja oireilla yksilöllisesti. Alkukartoituksen pohjalta katsotaan kokonaisvaltainen tilanne sekä luodaan hoitosuunnitelma jatkoon.
Ensimmäisen vastaanottokäynnin jälkeen saat käyttöösi aplikaation, josta löydät kotiharjoitteesi sekä voit kommunikoida valmentajasi kanssa.
Aloituskäyntiin on hyvä varata aikaa 1,5 tuntia. Jatkokäynneille 1h.
-
REFLEX RESET - SENSOMOTORINEN VALMENNUS
Valmennuksessa kartoitetaan kotiharjoittelun edistymistä ja väsytetään primitiivirefleksejä. Kotiharjoittelulla tehostetaan valmennuksesta saatavaa hyötyä. Valmennuksessa tehtävillä harjoitteilla tasapainotetaan hermoston epätasapainotilaa, jotta aivot voivat toimia parhaalla mahdollisella tavalla.
Valmennuksessa on tarkoitus paneutua myös hermoston vahvuuksiisi sensomotorisen testauksen avulla. Kyseessä on siis hermostotestaus, jolla selvitetään, miten juuri sinun hermostosi toimii.
-
REFLEX RESET - LAPSEN SENSOMOTORINEN VALMENNUS 5-17v.
Ensikäynnillä kartoitan lapsella päällä olevia primitiivirefleksejä, joita lähdetään valmennuksessa sammuttamaan. Primitiivirefleksit ovat kehomme turhia liikemalleja, jotka voivat aiheuttaa hermostoon monenlaisia erilaisia haasteita ja oireilla yksilöllisesti. Ensikäynnillä kartoitetaan hermoston tilaa, jonka pohjalta luodaan hoitosuunnitelma jatkoon.
Lapsi tarvitsee vanhemman tukea valmennuksen aikana.
Ensimmäisen vastaanottokäynnin jälkeen saat käyttöösi aplikaation, josta löydät kotiharjoitteesi sekä voit kommunikoida valmentajasi kanssa.
VERKKOVALMENNUS
VERKKOVALMENNUS
VERKKOVALMENNUS VERKKOVALMENNUS
Seuraavan 6kk Verkkovalmennus alkaa Elokuussa 2025.
Voit jo liittyä mukaan verkkovalmennuksen postituslistalle niin saat tiedon alkavasta valmennuksesta ensimmäisten joukossa.
MISTÄ TÄSSÄ KAIKESSA ON KYSE
-
Toiminnallisen neurotieteen sensomotorinen valmennus keskittyy hermoston toiminnan optimoimiseen, erityisesti turhien liikemallien ja primitiivirefleksien sammuttamiseen. Arviolta 70% ihmisistä kantaa aktiivisia primitiivirefleksejä, jotka voivat vaikuttaa liikkeeseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
Valmennus perustuu vahvaan toiminnallisen neurotieteen tietopohjaan, tarjoten yksilöille harjoitteita ja hoitotoimia hermoston optimoimiseksi. Tavoitteena on tukea hermoverkoston kehittymistä alueilla, joissa se saattaa olla pysähtynyt. Sensomotorinen valmennus tarjoaa mahdollisuuden parantaa liikettä ja hyvinvointia sammuttamalla tarpeettomia liikemalleja ja primitiivirefleksejä.
Kokonaisvaltainen lähestymistapa auttaa yksilöitä saavuttamaan optimaalisen hermoston tilan, mikä heijastuu myönteisesti arkeen.
-
Sensomotoriset refleksit ovat aivorungosta ohjautuvia liikkeitä, jotka edistävät kehitystämme sikiöaikana sekä ensimmäisten elinvuosiemme aikana. Näitä refleksejä kutsutaan primitiivi- ja spastisiksi reflekseiksi ja ne auttavat kaikessa, mitä vauva tekee ensimmäisestä henkäyksestä kohti kävelemään oppimista.
Kun hermolihasjärjestelmä kehittyy, primitiivirefleksit vaimenevat riittävän käytön seurauksena seuraavan kehitysvaiheen ja refleksin tieltä. Usein seuraava kehitysvaihe ja refleksi aktivoituu vaikka edellinen on sammumatta kokonaan. Tästä syystä refleksejä voi jäädä aktiiviseksi.
Vaikka refleksi-integraatio olisi mennyt täysin tarkoituksen mukaisesti vauva-iässä, ne voivat aktivoitua uudelleen myöhemmällä iällä. Syyt voivat olla tosi moninaisia, mutta esim. liian kova henkinen tai fyysisen kuorma hermostolle, sairastuminen, pään isku, onnettomuus, pitkäaikainen stressi. Tällöin niille voidaan käyttää nimitystä hermoston turhat liikemallit.
-
Aktiivisena olevat hermoston turhat liikemallit aiheuttavat monenlaisia erilaisia haasteita kehoon sekä mieleen. Ne aiheuttavat sensomotorisen epätasapainotilan hermostoon.
Ne kuluttavat voimavaroja luoden tarpeita tyytyä luontaisten vahvuuksien osalta vain tiettyjen ominaisuuksien käyttöön. Tästä syystä oppimis- sekä päättelykyky voi heikentyä ja vuorovaikutus- ja johtamistaitojen käyttö on yksipuolisempaa.
Usein myös työn/tehtävien henkisen ja fyysisen kuormittavuuden säätely on huomattavasi haasteellisempaa.
Primitiivirefleksit eivät kuitenkaan estä vaan pikemminkin hidastavat kaikkia hermoston prosesseja. Ne vaikuttavat hermostoon samalla tavalla kuin loukkaantumiset. Sensomotorinen epätasapaino tila aktivoi sympaattisen hermoston eli ”taistele ja pakene” tilan ja vähentää parasympaattisen eli ”lepää ja sulata ” tilan työskentelyä.
Pitkällä aikavälillä hermoston turhat liikemallit saattavat aiheuttaa myös tuki- ja liikuntaelinten kiputiloja johtuen turhien liikemallien rajoitteista liikkuvuuteen ja voimantuottoon.
Sensomotorisessa valmennuksessa emme lähde hoitamaan yksittäistä oiretta, vaan kokonaisvaltaisesti kartoitetaan hermoston tilaa ja väsyttämään primitiivrefleksit, joilla on suuri merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.